Ghimpu: corabia Partidului Comuniştilor se scufundă

Liderul Partidului Liberal prezice declinul rapid al Partidului Comuniştilor din Moldova, în cazul în care AIE va reuşi să aleagă preşedintele. ”PCRM nu are nici o perspectivă. În cazul în care noi alegem preşedintele, este clar că în doi ani şi jumătate se va duce în jos. Aşa se întîmplă întotdeauna cînd corabia se scufundă”, a declarat Mihai Ghimpu pentru puterea.ro.

Potrivit lui, cei care au ieşit din partidul comuniştilor vor zdruncina în continuare partidul, rupînd fiecare cîte puţin din el - şi partidul lui Stepaniuc, şi al lui Ţurcanu, şi cel al lui Dodon, şi PLDM, şi PDM.

Referindu-se la candidatul pentru funcţia de şef al statului, Ghimpu spune că acesta trebuie să facă o politică a adevărului. ”Trebuie să fie un om care să aibă caracter, pentru că oricît de deştept ai fi, dacă nu ai caracter aceste cunoştinţe nu te ajută la nimic. O altă condiţie ar fi acceptarea programului AIE, pentru că majoritatea parlamentară nu poate să guverneze Republica Moldova cu un program şi preşedintele cu altul. Aceasta este cea mai importantă condiţie”, a menţionat liderul PL.

De menţionat că Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat din Moldova au înaintat la funcţia de şef al statului pe fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Veronica Bacalu. În prezent, Bacalu se află în SUA, unde lucrează în calitate de şef de misiune la Fondul Monetar Internaţional.


Sursa: noi.md

Postări populare

Ultimele comentarii